כיצד בוחרים פסנתר
רכישת פסנתר -תקציב
טרם רכישת הפסנתר חשוב לדעת כי איכות הפסנתר מושפעת משלושה פרמטרים:
1. עלות הפסנתר (תקציב).
2. רכישה מיד פרטית או מחנות.
3. פסנתר חדש או משומש.
תקציב
המחירים בהמשך מתייחסים לפסנתרים משומשים שנקנים מבית פרטי (להבדיל מחנות שם המחירים גבוהים בערך בכ 30%) שחלקם דורשים שיפוץ וחלקם נראים כחדשים בני מספר שנים ועד עשרות שנים.
התקציב יכתיב את הסינון הראשוני ובהתאם אליו נפנה לקטגוריית המחיר המתאימה, בשלושת הקטגוריות הראשונות מדובר בפסנתרים ניצבים (שאינם פסנתרי כנף).
תקציב עד 5000 ₪ -
בקבוצה של הפסנתרים הכי זולים נמצא בעיקר את אלו שהגיעו מברית המועצות לשעבר כמו "בילרוס", "אוקטובר האדום", "אוקראינה" ו"ריגה" וכן פסנתרים סינים, אמריקאים ואנגלים. לחלק מהשמות אני ממליץ לא להתקרב כמו "ריגה" לדוגמה ובכל מקרה לגבי המוצלחים יותר לא לשלם יותר מ 5000 ₪.
תקציב בין 5000-10,000 ₪ -
בקבוצה השנייה נמצא פסנתרים יותר איכותיים ובדר"כ נמוכים (108 ס"מ עד 115 ס"מ - גובה הפסנתר נמדד מהריצפה ועד החלק הכי גבוה בפסנתר ובא ליידי ביטוי בכך שבדר"כ פסנתר גבוה יותר ישמע "גדול" יותר וטוב יותר) כמו יפנים למיניהם (YAMAHA, APOLO, KAWAI וכו') סינים, קוריאנים ואירופאים.
תקציב של 10,000 ₪ ומעלה -
בקבוצה השלישית נמצא פסנתרים גבוהים יותר (115 ס"מ ומעלה) ואפשר להגיד שאלו כבר ירצו כל פסנתרנ/ית. פסנתרים בעיקר גרמנים, יפנים וצ'כים.
תקציב של 30,000 ₪ ומעלה -
בקבוצה הרביעית נמצא את פסנתרי הכנף שהאיכותיים מבניהם יעלו בדר"כ 30,000ש"ח ומעלה.
חשוב לציין שניתן למצוא בשוק פסנתרי כנף בעלויות הרבה יותר נמוכות והם בדר"כ מאוד לא איכותיים או כאלו שכבר "עשו את שלהם" ולכן המחיר הנמוך והמפתיע - אחת מכמה סיבות שבגינן מומלץ להיוועץ במכוון פסנתרים מקצועי לפני רכישת פסנתר.